Home » Novice » Dirkač društva AMD Divača zasedel 5. mesto na evropskem prvenstvu

Dirkač društva AMD Divača zasedel 5. mesto na evropskem prvenstvu

Goededag, Assen!

Še en uspeh za mladega Kraševca, Tadeja Maverja Guština, ki ste ga sredi junija spoznali na Dnevu motošportov in minimoto test dayu v Divači. Dirkač društva AMD Divača je 7. avgusta v nizozemskem Assnu dosegel zavidljivo 5. mesto na evropskem prvenstvu v minimotu.

Debi na evropskem prvenstvu

Za panogo minimoto je evropsko prvenstvo največ, kar lahko dirkač zmaga. Svetovnega prvenstva v minimotu namreč ni. Za Tadeja je bila udeležba na evropskem prvenstvu letos tudi debi na evropski sceni. Prvič je tudi dirkal na tukajšnji stezi, TT Junior Track. Stezo je večina dirkačev že poznala, saj se je evropskega prvenstva tu že udeležila. Med Tadejevo konkurenco so bili tudi kar trije domačini, Nizozemci, ki jim je Junior Track domača steza.

5. mesto – odličen rezultat!

Tadej tako vsekakor ni startal kot favorit, je pa prijetno presenetili konkurenco. V soboto je obe dirki končal na četrtem mestu, tik za favoriti, Italijani. Tudi v nedeljo je kazalo, da bo rezultat ponovil, saj je skoraj do konca dirke vozil na četrtem mestu. Nekaj krogov pred koncem dirke pa se mu je snela veriga. Tadej se ni pustil demoralizirati in je kar z dirkaškimi rokavicami na rokah verigo ponovno namestil. Vrnil se je v boj. Hiter je bil, vendar je čas, ki ga je porabil za nameščanje verige, vseeno tekel hitreje od njega. Z dvema dodatnima krogoma bi lahko prehitel dirkača pred njim, tako pa se je v nedeljo moral zadovoljiti z 9. mestom. Po skupnem seštevku vseh treh dirk je bil Tadej peti, z le dvema točkama zaostanka za četrtim.

Še dve pomembni dirki v bližnji prihodnosti

Tadeju je evropsko prvenstvo kljub temu ostalo v lepem spominu, saj je rezultat, ki ga je dosegel vseeno zavidljiv. Poleg tega pa so izkušnje, ki jih je pridobil neprecenljive. Več si lahko o njegovi avanturi v Assnu preberete na njegovi spletni strani. Če imate čas, pa vas mladi dirkač vabi, da ga pridete spremljat in navijat na njegovi naslednji dirki, ki bosta na Vranskem 28. avgusta in v Vrtojbi 2. oktobra. Tadej se bo bojeval za naslov državnega prvaka v članski kategoriji Open.

Scroll to Top