Home » Novice » AMD Divača ima državnega prvaka

AMD Divača ima državnega prvaka

AMD Divača ima državnega prvaka

AMD Divača ima državnega prvaka v minimotu, to je mladi Tadej Maver Guštin, ki je že prvo leto našemu društvu privozil ta laskavi naslov.

Zadnja dirka v minimotu, za kategorijo Open, je potekala v soboto, 1. oktobra 2022 na dirkališču v Vrtojbi. Naš dirkač je sicer šel na dirko z zaostankom devetih točk za vodilnim Janom Poropatom. Z odlično vožnjo je zaostanek kljub temu nadoknadil in prevzel vodstvo.

Tadej in Jan
Tadej Maver Guštin in Jan Poropat na zadnji dirki v Vrtojbi.

Zanimiva sezona

Maver Guštin in Poropat sta bila v tej sezoni kar enakovredna tekmeca.
Na prvi preizkušnji sezone, v Vrtojbi, nas je naš dirkač navdušil z dvema zmagama pred nekdanjim evropskim prvakom.
Na drugi preizkušnji, v Krškem, je imel na prvi dirki težave zaradi padca v blato, na drugi pa mu je zmaga ušla le en zavoj pred ciljem pri prehitevanju počasnejšega dirkača.
Slovenja vas je steza, ki Tadeju preprosto ne leži in tudi tokrat je bilo tako. Priznal je Poropatovo premoč in se zadovoljil z dvema drugima mestoma.
Zato pa je na Vranskem pokazal kaj zna. Tudi tokrat je na prvi dirki zmago za las zgrešil zaradi dirkača, ki je padel pred njim. Drugo dirko pa je odvozil povsem suvereno in ciljno črto je prečkal prvi.
Na zadnji preizkušnji, v Vrtojbi, je imel na prvi dirki Poropat težave z motociklom. Na drugi dirki pa sta se tekmovalca spopadla enakovredno in Tadej je pokaz, da je dejansko prerastel učitelja.

Neskončnih 12 minut

Za tiste, ki smo ga prišli gledati v Vrtojbo, sta bili dirki vsekakor adrenalinski, še posebej druga se nam je zdela dolga celo večnost, saj smo vedeli, da Tadej lahko osvoji naziv državnega prvaka le z zmago. In uspelo mu je. Trud in vztrajnost sta bila poplačana.

Ne mislite, namreč, da dirkači za svoje uspehe ne garajo. Tadej ima vsak teden 5 ur kondicijskega treninga, vikendi pa so od februarja do novembra namenjeni izključno vožnji na stezi. Najstnik mora tako šolske obveznosti uskladiti s treningom, kar pa mu gre zelo dobro od rok, saj je zelo motiviran. Zato smo veseli, da je Tadej del našega društva, saj predstavlja vrednote, ki jih kot društvo podpiramo.

Čestitke, Tadej, in upamo, da bo tudi naslednja sezona tako uspešna, kot je bila sezona 2022.

Tadej
Pnevmatike za zmagovalca
Pnevmatike s posvetilom izdelovalca, s katerimi je Tadej zmagal zadnji dirki.
Prvak
Minimoto
Tadejev minimoto v boksu.
Scroll to Top