Home » Novice » AMD Divača ustanovila športno sekcijo – Racing Team

AMD Divača ustanovila športno sekcijo – Racing Team

Racing Team: Anton Šajna in Tadej Maver Guštin

Letos se je AMD Divača odločilo, da bo dolgoletni tradiciji ukvarjanja z varno mobilnostjo dodalo še en korak več. Društvo se namreč z dirkačem minimota podaja v vode moto športa.

In zakaj je prišlo do te odločitve? Predsednik društva, gospod Anton Šajna, pove, da z ustanovitvijo športe sekcije v Avto-moto društvu Divača želijo približati šport mladim, da se skozi šport naučijo maksimalno izkoristiti svojo energijo in prosti čas. Mladi, ki se športno udejstvujejo, se zavedajo pomena zdravega načina življenja in se teh načel držijo tudi v svojem življenju. Kot otroci in potem najstniki, mladi iščejo meje, do kod se lahko spustijo, preizkušajo se. Te meje so v organiziranem športu zavarovane in zato za naše otroke varne. To so glavni razlogi, da AMD Divača želi v šport pripeljati čim več mladih. Vemo pa, da dobri športniki privabljajo druge v šport, zato je prvi član novo odprte sekcije obetavno ime slovenskega cestno hitrostnega dirkanja, Tadej Maver Guštin.

Tadej je bister štirinajstletnik. V sezoni 2020 je bil najboljši dirkač med starejšimi otroci v minimotu in dosegel naziv državnega prvaka v kategoriji Minimoto Otroci 2. Leto kasneje, v sezoni 2021, je debitiral v kraljevski kategoriji, Minimoto Open, kjer so njegovi sotekmovalci odrasli dirkači. Prvi med vsemi njegov učitelj in bivši evropski prvak, Jan Poropat. Tadej je v sezoni 2021 dosegel naziv državnega podprvaka v kategoriji Minimoto Open, bil pa je tudi sedmi na izredno kompetitivnem italijanskem državnem prvenstvu. Svojo prihodnost vsekakor vidi v motorjih, kam bo zavila njegova pot pa za enkrat še ne izda. Vabi vas, da ga spremljate, ter tako ugotovite sami, kaj imata AMD Divača in mladi Kraševec v mislih.

logotip AMD Divača Racing Team
Scroll to Top