Home » Novice » Ponovno zmagovit začetek sezone za AMD Divača

Ponovno zmagovit začetek sezone za AMD Divača

Kai in Tadej

Kot že tradicionalno je velikonočni ponedeljek za motocikliste sinonim za začetek državnega prvenstva Slovenije. In tudi letos ni bilo nič drugače. Sončni ponedeljek nam je prinesel dve zlati odličji.

Kai Vehabović – debi v novi kategoriji

Nova pridobitev divaškega AMD Divača Racing Teama je mladi Ljubljančan, Kai Vehabović, ki se je državnega prvenstva v minimotu prvič udeležil lani, v kategoriji minimoto otroci 1. Letos Kai vozi v višji kategoriji, z močnejšim motorjem, v kategoriji minimoto 14.
Prvo dirko je Kai končal na prvem mestu. Na drugi dirki je startal drugi in ohranil pozicijo skoraj do konca dirke, ko ga je prehitel dirkač, ki je prav tako kot Kai letos prvič dirkal v kategoriji minimoto 14. Vendar je bil seštevek točk vseeno Kaiu v prid in je mladenič domov odnesel pokaz za prvo mesto.

Tadej Maver Guštin – pričakovano prvi in pričakovano peti

Tadej je po pričakovanjih upravičil lanski naziv državnega prvaka in je tudi letos zelo suvereno zmagal na obeh dirkah kategorije minimoto Open. Drugouvrščenega je obakrat pustil za sabo za več kot 30 sekund.
Se je pa Tadej letos prvič pomeril tudi v kategoriji Mini GP 10. Že pred začetkom dirke Tadej tu ni imel nikakršnih pričakovanj, saj dirka s standardnim motorjem, na stezo je šel šele drugič po lanski nesreči, ki se je pripetila prav tukaj. Tadej je obakrat dirko končal na 5. mestu.

Tako pa sta pred mesecem dni naša prvaka podpisovala pogodbe. ✍🏻

Čestitke našima prvakoma in kar tako naprej!

Scroll to Top